Ja, det var det dei kalla kaka på detsoteliv.no
Og himmelsk var den !!!
I mangel på friske bær blei det bare sjokoladesausen oppå vår idag.
Men den "gjekk ner" likevell ;)
Her er oppskrifta :
(henta frå detsoteliv.no)
Ingredienser:
Oreobotn:
300 g Oreokjeks
75 g smør
Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokande vatn
200 g kremost naturell
3 dl lettrømme
100 g melis
3 dl kremfløyte
Sjokoladefromasj:
1 pk sjokolademousse med betar av mjølkesjokolade (Freia)
3 dl kremfløyte
Pynt:
jordbær eller andre friske bær
sjokoladesaus
Oreobotn:
300 g Oreokjeks
75 g smør
Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokande vatn
200 g kremost naturell
3 dl lettrømme
100 g melis
3 dl kremfløyte
Sjokoladefromasj:
1 pk sjokolademousse med betar av mjølkesjokolade (Freia)
3 dl kremfløyte
Pynt:
jordbær eller andre friske bær
sjokoladesaus
Slik gjer du :
Oreokjeks (behold kremfyllet i midten) i ein foodprocessor og kjør til smular. Bland dette med smelta smør.
Ha blandingen i botn på en kakeform (26 cm i diameter) og sett i kjøleskapet.
Løys opp jordbærgelépulveret i kokande vatn. La geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt heilt flytande. Pisk samen kremost, rømme og melis til ei jevn og klumpfri osterøra. Bland den avkjølte, flytande geléblandingen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløyten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk ein stålvisp så alle kremklumpar forsvinn og osterøra blir jevn og glatt.
Hell ostefyllet øve oreokjeksbotn i kakeforma og sett forma i kjøleskapet i minst 4 timar (eventuelt over natta).
Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløyte til blandingen er stiv (ikkje pisk så lenge som det står på pakningen, bare til moussen blir stiv og tjukk. Fordel sjokolademoussen øve ostefromasjen i forma og sett den tilbake i kjøleskapet i 4 timer eller til moussen har stivna (eventuelt over natta).
Løsna kakeringen frå kaka og pynt kaka med friske jordbær eller andre bær. Ringle over rikelige mengder med sjokoladesaus før servering.
Birgit
Ahh, den så nydelig ut. Takk for tips, må prøves! Har hatt planer om å bake i hele dag, men det har blitt med tanken desverre :) eller kanskje det er bare bra etter alt jeg har proppet i meg i julen ;D he..he..
SvarSlettHa en fin kveld!
Hei!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/